Volledig scherm
Schietpartij bij De Aftrap in Eindhoven. © Bert Jansen

Slachtoffer schietpartij supporterscafé De Aftrap is 23-jarige man uit Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Het slachtoffer van de schietpartij bij supporterscafé De Aftrap in Eindhoven is een 23-jarige man uit die plaats. Agenten die als eerste ter plaatse waren zaterdagavond verrichtten eerste hulp op de man. Een tweede gewonde die geslagen werd, is een 46-jarige Eindhovenaar. 

Dat heeft de politie Brabant Oost zondagmiddag bekendgemaakt. Over de toedracht van de vechtpartij die rond 20.00 uur eindigde met een schietpartij op de Vonderweg/Gagelstraat, kan de woordvoerster nog niks zeggen. Het onderzoek is nog in volle gang. Zo moeten er veertig bezoekers van het café voor de harde kern van het PSV-legioen gehoord worden. Over mogelijke daders en motieven kan de politie nog niets zeggen.

Volgens bezoekers van De Aftrap werd eerst het 46-jarige slachtoffer geslagen door een aantal mannen. Toen die ervandoor gingen, zouden ze zijn achtervolgd door onder andere de 23-jarige. Hij werd neergeschoten. 

Eerste hulp

Eén agent, die met zijn surveillancehond bij de wedstrijd PSV-AZ was, verleende samen met een collega en een burger eerste hulp aan de 23-jarige man. De agenten konden een knelverband aanleggen om het bloed te stelpen. Hij is waarschijnlijk in zijn lies, aan een slagader geraakt. Daarna is hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niet vertellen hoe zijn toestand is. De 46-jarige plaatsgenoot is eveneens door de ziekenwagen naar het hospitaal vervoerd. 

Zowel op het terrein bij De Aftrap als op de Vonderweg is tot diep in de nacht onderzoek gedaan door technische recherche. Ook bekijkt de politie alle videobeelden die er zijn. Maar getuigen die iets gezien hebben zijn ook welkom, aldus het persbericht. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven