Leden van de harde kern van PSV houden een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de harde kern van PSV houden een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. © Rob Engelaar/ANP

Slagveld dreigt bij intocht Sinterklaas in Eindhoven

EINDHOVEN - De intocht van Sinterklaas in Eindhoven dreigt, net als vorig jaar, uit te lopen op een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van zwarte piet. 

Er zijn twee aanvragen gedaan voor demonstraties. Een van de anti-moslimorganisatie Pegida vóór zwarte piet en een van  ‘Eindhoven kan het’, die is verbonden met de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven