Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Slingertouw langer op noodlocatie in Eindhoven

EINDHOVEN - Een tegenvaller voor de Eindhovense basisschool 't Slingertouw: de school in Meerhoven kan voorlopig nog niet terug naar de eigen locatie. Er is meer onderzoek nodig naar de oorzaak van de lekkages in het gebouw aan de Waterlinie.

De  school heeft dat van het gemeentebestuur te horen gekregen, en dat ook aan de ouders laten weten. Door die lekkages moest 't Slingertouw het schoolgebouw vorig jaar ontruimen. De verwachting was dat de school deze zomervakantie weer terug zou kunnen verhuizen vanuit de noodlocatie aan het Zandkasteel. 

Meer onderzoek
Omdat nog niet alle lekkages aan het dak verholpen zijn, is nader onderzoek aan het pand nodig. Dat kost extra tijd, evenals de reparaties die daarna nodig zijn. Daarom is de terugkeer tot nader order uitgesteld.   

,,Natuurlijk vinden we het erg jammer dat we nog niet terug kunnen naar ons eigen gebouw", reageert directeur Robert van der Velde van de Eindhovense school. ,,Maar het is beter dat we terug gaan naar een volledig hersteld pand dan naar een gebouw waar nog van alles mis is of waar nog van alles aan moet gebeuren."

Vandaar dat de school nog wel even geduld heeft, zo verzekert Van der Velde. ,,Het gebouw waar we nu tijdelijk in gevestigd zijn in Grasrijk, is door het gemeentebestuur een jaar geleden prima opgeknapt. De kinderen hebben het er prima naar hun zin, en we kunnen er erg goed onderwijs geven."

Slag om de arm
De directeur verwacht niettemin dat de leerlingen voor het eind van het jaar ten langen leste weer terug kunnen naar hun eigen gebouw. ,,Ik ga ervan uit dat we Kerst in de Waterlinie kunnen vieren, al moet ik daarbij natuurlijk wel een slag om de arm houden."   

Een woordvoerder van het gemeentebestuur kon vrijdag nog niet reageren op vragen over de kwestie. De gemeente nam de nog in aanbouw zijnde school enkele jaren geleden over uit de failliete boedel van aannemersbedrijf Van Straten, om er voor te zorgen dat de school toch kon worden afgebouwd.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven