Zo gaat sportpark De Heihoef aan de Roostenlaan in Eindhoven eruit zien na de nieuwbouw voor RPC (rechts) en de opknapbeurt voor het clubgebouw van Tivoli (links). Ook komen er  19 nieuwe kleedlokalen voor beide clubs en enkele andere ruimtes.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo gaat sportpark De Heihoef aan de Roostenlaan in Eindhoven eruit zien na de nieuwbouw voor RPC (rechts) en de opknapbeurt voor het clubgebouw van Tivoli (links). Ook komen er 19 nieuwe kleedlokalen voor beide clubs en enkele andere ruimtes. © RPC/Tivoli/MAG Architecten

Sloop voor nieuwbouw voetbalclubs RPC en Tivoli in Eindhoven is begonnen

EINDHOVEN - De sloop van de kleedlokalen van voetbalclub Tivoli is voorzichtig begonnen. Binnen een maand start de nieuwbouw van de 19 kleedlokalen en de nieuwe kantine van nieuwkomer RPC op sportpark Heihoef aan de Roostenlaan. Maar pas na de winterstop, dus begin 2020, voetballen de teams van de Aalsterwegclub er echt. 

Daarmee is zeker al een vertraging van ongeveer een half jaar opgetreden. En dus kan de bouw van de Park + Ride-garage op het huidige hoofdveld van RPC aan de Aalsterweg ook pas starten in het begin van 2020, als de voetbalclub elders is ondergebracht. ,,En we gaan pas verhuizen als alles klaar is. Want we gaan niet in barakken in de kou zitten”, zegt voorzitter Jan van den Broek van RPC. De club hoopt dat de nieuwe kantine op Heihoef begin december wordt opgeleverd; daarna wordt de inrichting door de vereniging zelf gedaan. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven