Juist bedrijven worden geraakt door de tijdelijke stop op nieuwe aansluitingen. Het Brabants stroomnet zit nagenoeg aan de maximale capaciteit door de opkomst van warmtepompen, laadpalen en de overstap van gas naar stroom door de industrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Juist bedrijven worden geraakt door de tijdelijke stop op nieuwe aansluitingen. Het Brabants stroomnet zit nagenoeg aan de maximale capaciteit door de opkomst van warmtepompen, laadpalen en de overstap van gas naar stroom door de industrie. © Rob Engelaar

Slot op stroomnet slaat in als een bom: ‘Impact enorm voor bedrijven én de energietransitie’

EINDHOVEN - Onacceptabel, onwerkelijk en ongekend. De tijdelijke stop voor nieuwe grootverbruikaansluitingen op het Brabantse stroomnet, slaat in de regio in als een bom. ,,De gevolgen zijn enorm. Voor bedrijven, maar ook voor wind- en zonneparken.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven