Volledig scherm
PREMIUM
De zes Eindhovense wethouders. © FotoMeulenhof

Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers

AnalyseEINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verrassend goed loopt in Eindhoven. Vanaf de eerste dag heeft het Eindhovense college van B en W zich als een team gepresenteerd, en in de praktijk blijkt het inderdaad te gaan om zes teamspelende wethouders. De belangrijkste uitdaging, de financiële problemen, gaat deze coalitie resoluut en succesvol te lijf. En na een jaar is er nog geen sprake van onderweg opgelopen krassen of deuken.  

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven