Volledig scherm
PREMIUM
De zes Eindhovense wethouders. © FotoMeulenhof

Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers

AnalyseEINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verrassend goed loopt in Eindhoven. Vanaf de eerste dag heeft het Eindhovense college van B en W zich als een team gepresenteerd, en in de praktijk blijkt het inderdaad te gaan om zes teamspelende wethouders. De belangrijkste uitdaging, de financiële problemen, gaat deze coalitie resoluut en succesvol te lijf. En na een jaar is er nog geen sprake van onderweg opgelopen krassen of deuken.  

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven