Bouwplan Picuskade aan Eindhovensch Kanaal, met woningen en uitbreiding DAF Museum. Illustratie Wooninc./Architectenbureau Diederendirrix
Volledig scherm
Bouwplan Picuskade aan Eindhovensch Kanaal, met woningen en uitbreiding DAF Museum. Illustratie Wooninc./Architectenbureau Diederendirrix © Wooninc./Architectenbureau Diederendirrix

Snel duidelijkheid over plan Picuskade in Eindhoven

EINDHOVEN - Woningcorporatie Wooninc. hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen over plan Picuskade. De Raad van State behandelt maandag 30 januari weer het bestemmingsplan voor de bouwplannen in een spoedprocedure.
Afhankelijk van de uitkomst bepaalt Wooninc. of de bouw al snel kan beginnen.

Dat zegt directeur Henk Buursink op vragen van deze krant over de zoveelste stap in de moeizame procedure. Die moet leiden tot bouw van de uitbreiding van het DAF Museum en van 32 koopwoningen, 85 sociale huurstudio's, 18 sociale huurappartementen, 113 duurdere huurappartementen (via de nieuwe eigenaar Bouwinvest).

De Raad van State vond al 2 keer onvolkomenheden in het bestemmingsplan Picuskade van de gemeente Eindhoven, waardoor de bouw steeds weer uitgesteld werd. Nu is een aangepast plan in procedure. De bezwaarmakers vragen in een spoedprocedure om de bouw in ieder geval uit te stellen tot ná de uitspraak over de bezwaren.

Directeur Buursink van Wooninc. wil nog niet vooruitlopen op de verdere gang van zaken. Maar of na een positief oordeel van de Raad van State de voorbereidingen voor de bouw gestart kunnen worden, hangt volgens Buursink af van de argumenten in de uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven