Volledig scherm
PREMIUM
Bart van der Horst geeft uitleg aan het basketbalklasje. © Jesper de Vaan

Snuffelen aan nieuwe sporten in Woensel-West in Eindhoven

EINDHOVEN - Dankzij de wijksportclub Woensel-West krijgen alle buurtkinderen de kans om ‘om de hoek’ sport- en danslessen te volgen voor een prikkie. De hele week kunnen ze iedere dag kennismaken met nieuwe sporten tijdens de snuffellessen.

In het Spilcentrum Boschdijk klinkt het onophoudelijke getik van stuiterende basketballen. Totdat Bart van der Horst op zijn fluitje blaast en iedereen weer op de grond ploft en hij de volgende oefening uitlegt. De aandacht vasthouden van letterlijk stuiterende kinderen gaat meester Bart goed af. Al moet er wel bij vermeld worden dat hij tijdens de snuffelles maar een paar nieuwe gezichten heeft vergleken met het vaste groepje van zo’n 15 kinderen, waaraan hij iedere woensdagmiddag een uurtje basketbal geeft. ,,Ik doe dit nu zo’n zeven jaar met veel plezier”, vertelt de boomlange wijkbewoner. ,,En zolang ik niet verhuis, blijf ik dit doen.”

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven