Solar Team Eindhoven weer aan kop in wereldkampioenschap voor zonne-auto's

VideoTENNANT CREEK - De studenten van de TU Eindhoven staan weer aan kop in het wereldkampioenschap voor zonne-auto's in Australië. De zonne-auto Stella Era heeft vandaag een etappe van 400 kilometer volbracht met een volle auto. Maandag moesten de studenten noodgedwongen met minder personen gaan rijden.

Heel even leek het weer de verkeerde kant op te gaan. ,,We kwamen achter een roadtrain te rijden, zo'n vrachtwagen met vier aanhangers", zegt Mick van der Spoel. ,,De grote vrachtwagen ging bergop steeds langzamer rijden waardoor het voor ons steeds lastiger werd om met vier personen aan boord op snelheid te blijven.”

Maar uiteindelijk lukte het om de vaart erin te houden en wist het team het maximale aantal punten te behalen. In tegenstelling tot andere teams wisten de Eindhovense studenten op tijd binnen te komen. De grootste concurrenten lieten op dag twee van de challenge wat steken vallen waardoor het team nu weer op de eerste plaats staat. Het Italiaanse solarteam Onda Solare is op dag twee uitgevallen. De Eindhovense studenten hadden van dat team juist zeer hoge verwachtingen. 

Dinsdag en woensdag moet het team een etappe van 1200 kilometer rijden, puur op de kracht van de zon. ,,Er wordt voorspeld dat we tegenwind kunnen verwachten van soms wel 40 kilometer per uur.  Dat wordt een grote uitdaging voor ons", zegt projectmanager Van der Spoel. 

Volledig scherm
Dinsdag en woensdag moet het team een etappe van 1200 kilometer rijden, puur op de kracht van de zon. © foto: TU/e, Bart van Overbeeke

In samenwerking met indebuurt Eindhoven