Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad en het college van B en W van Eindhoven tijdens een heidag (archieffoto). © Gemeente Eindhoven

SP-commissielid Eindhoven deed aangifte tegen ‘apen-post’van LPF’er

EINDHOVEN - Het was het Eindhovense SP-commissielid Sytze van der Veen die eind vorig jaar aangifte deed over de ‘apen-Facebookpost’ van LPF-commissielid Mari Nijs. ,,Zwarte mensen zo neerzetten, dat kán niet. Zeker niet als je commissielid bent.”

De politierechter in Eindhoven veroordeelde Mari Nijs maandag tot een boete, omdat hij twee ‘discriminerende’ foto’s deelde op Facebook. Op de ene zijn apen te zien die een auto vernielen, op de andere mannen met een donkere huidskleur hetzelfde doen. Daarbij was de tekst ‘zoek de verschillen’ gevoegd. De rechter was het eens met de officier van justitie: een Facebookgroep met 347 vrienden kan je niet als besloten ‘privé-kring’ beschouwen én Nijs heeft als commissielid een voorbeeldrol.

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven