Volledig scherm
ronleiding nieuwe woonblokken Space-S in Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Space-S Eindhoven viert openingsfeest na 5 jaar praten en plannen maken

EINDHOVEN - Bouwvakkers leggen de laatste hand aan Space-S en de gemeenschappelijke woonkamer en het 'buurthuis' moeten nog ingericht worden. Toch vierde de gemeenschap van de 402 woningen op Strijp-S vrijdag al het openingsfeest. 

Abseilend van het 10 verdiepingen hoge witte blok aan de Torenallee bracht bewoonster Femke de Bot de 'sleutel' van Space-S naar Paul Tholenaars van corporatie Woonbedrijf. Na 5 jaar nadenken, praten, overleggen, tekenen en bouwen is daarmee het bijzondere project met 7 blokken officieel geopend. Wat volgde vrijdagavond was een feest voor de bewoners in de horecaruimte aan de Torenallee. Die wordt binnenkort ingenomen door een ondernemer. 

Rondleiding
Daarvoor gaven enkele actieve bewoners een rondleiding door de blokken, met speciale aandacht voor de gemeenschappelijke ruimtes, zoals het 'buurthuis', de woonkamer en de daktuinen. Voor alles is in dit actieve woonproject een werkgroep. Want niet alleen over de plannen, ook over de inrichting daarna is er door wel 1000 geïnteresseerden meegedacht. 

In totaal zijn er 402 woningen in diverse soorten en maten: kamers (vanaf 172 euro per maand), studio's voor begeleid wonen, appartementen (vanaf 470 euro) en lofts (vanaf 540 euro).  Vanaf nu is een bewonerscommissie verantwoordelijk voor de toewijzing van woningen; Woonbedrijf legt dat bij de bewoners zodat die de huurders kunnen vinden die passen bij het idee van Space-S. 

Volledig scherm
ronleiding nieuwe woonblokken Space-S in Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

In samenwerking met indebuurt Eindhoven