Nationale Archeologiedagen, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nationale Archeologiedagen, foto ter illustratie. © Nationale Archeologiedagen

Spelen met skeletten en op zoek naar oude schatten bij Archeologiedagen in Prehistorisch Dorp

EINDHOVEN - Voor het eerst konden archeologiefans het afgelopen weekend terecht bij het Prehistorisch Dorp voor de Nationale Archeologiedagen. Vooral jonge kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om met metaaldetector in de hand op zoek te gaan naar oude schatten.

Het is muisstil in de oude herberg van het Prehistorisch Dorp op zaterdagmiddag. Niet omdat er niemand is maar omdat in opperste concentratie zeer serieus onderzoek wordt gedaan. Door de vijfjarige Jilles wel te verstaan, die net met militaire precisie de ruggengraat van een muis uit een uilenbal heeft geplukt. Vader Leon Dieker probeert de jonge bioloog van wat uitleg te voorzien en ook broertje Pieter hangt aan zijn lippen. Nu mama met oma een meidendag heeft, is Dieker met zijn jongens vanuit Weert naar het Prehistorisch Dorp gekomen. Ze werden verrast door het extra archeologietintje. ,,Maar Jilles staat nu al een kwartier geconcentreerd achter de microscoop. Hij is normaal gesproken ook al dol op het zoeken van steentjes en het onderzoeken. Dat hij er zo lang zijn aandacht bij kan houden, geeft al aan hoe leuk hij deze dag vindt."

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven