De politie doet onderzoek bij een flatgebouw aan de Generaal Reyndersweg in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek bij een flatgebouw aan de Generaal Reyndersweg in Eindhoven. © Bert Jansen

Speuren naar sporen rond dood Somaliër

EINDHOVEN - In het onderzoek naar de dood van een zwaar toegetakelde Somaliër in Eindhoven wijzen sporen in de richting van een flatwoning waar veel Somaliërs komen. Maar is er wel een verband? 

Ja, hij snapt ook wel waarom de politie bij hem aanbelde. Hij is ook Somalisch en ja: veel Somaliërs in en rond Eindhoven kennen elkaar. Maar de overleden man waar het over gaat, zegt de bewoner van een appartement aan de Generaal Reyndersweg niet te kennen. Hij doet zijn verhaal in de deuropening. ,,Een vriend van mij kent hem wel. Die vriend stond hier die nacht, ergens tussen vier en vijf uur, aan de deur omdat hij hier naar binnen wilde. Maar dat was toen nog heel”, vertelt de Somaliër, terwijl naar de ruit in de toegangsdeur van het complex wijst.    

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven