Volledig scherm
De goederentrein kwam iets verderop op het station tot stilstand. © Bert Jansen

Spoorloper ontsnapt aan de dood op station Strijp-S, machinist in shock

EINDHOVEN - Een man die ‘nog even snel’ van het ene naar het andere perron wilde op station Eindhoven Strijp-S, heeft voor heel wat beroering en een hevig geschrokken machinist gezorgd. 

Iets na middernacht zagen wachtende reizigers hoe de man over het spoor van het ene naar het andere perron liep, precies toen er een goederentrein aankwam. Het lukte omstanders om hem op het nippertje op het perron te trekken, maar voor anderen leek het erop dat hij werd aangereden.

Hulpdiensten

Zij belden hevig ontdaan met de hulpdiensten. Die rukten massaal uit. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen. Uiteindelijk bleek er met de man zelf niets aan de hand. 

Wel waren omstanders en de machinist hevig ontdaan. Die laatste kon zijn dienst niet afmaken en is naar huis gegaan. De haastige man is opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen