Volledig scherm
Het nieuwe sportcentrum De Wedert in Valkenswaard valt in de smaak. © Bert Jansen

Sportcentrum De Wedert Valkenswaard valt in de smaak


VALKENSWAARD - Het nieuwe sportcentrum De Wedert slaat aan. Zowel sporters als niet sporters zijn lovend. Vanaf maandagavond gaan de zaalsporters er aan de slag.

Al bij de entree van het gemeentelijk sportpark Den Dries gaan de handen op elkaar. In de verte doemt over de volle breedte het nieuwe sportcomplex De Wedert op. Zaterdagmiddag waren honderden kijkers getuige van de opening door burgemeester Anton Ederveen en sportwethouder Theo Geldens.

Piekfijn

Verschillende Valkenswaardenaren waren eensgezind: ,,Het ziet er gelikt uit. Niet negatief bedoeld. Alles piekfijn in orde. Tiptop", verklaart de niet-sportende en hoogbejaarde dame Trees van Dorenmalen. Ze kijkt ietwat ongelovig rond in het sportcafé. Met uitzicht op de zaalsporters en op het gerenoveerde zwembad. ,,En een wonderschoon terras. De moeite waard om straks, als we hier in het achterliggende bosgebied gaan wandelen, eens even een kopje koffie te gaan drinken.”

Hierbij komt echter een klein onzorgvuldigheidje om de hoek kijken. De niet sportende bezoeker kan immers via het sportcafé ongehinderd in het buitenzwembad gaan zwemmen. Jan Bots, een verwoed golfer en wandelaar: ,,Dat lijkt me niet de bedoeling." Wethouder Theo Geldens wil niets weten van een probleem. Hij wijst op een extra scheidingswand halverwege de bar die te sluiten is bij grote drukte in het buitenbad. Geldens wil eerst kijken of en waar het wringt. ,,Dit gebouw is wel af, maar nooit klaar."

Quote

,,Dit wordt het epicentrum van sportend Valkens­waard. De onderlinge samenhang zal beslist groeien."

John Robbe, AVV

Jan Bots steekt ondanks de kritiek de loftrompet op het gebouw. Met name het multifunctionele karakter prijst hij. Tegelijk zegt hij, als niet zaalsporter, kierewiet te worden van dat enorme lijnenspel op de vloer. Met enige spot: ,,Ik hoop dat de sporters het uit elkaar kunnen houden.”
AVV-voorzitter John Robbe is blij dat de nieuwe accommodatie diverse doelen dient. In de wintermaanden zal zijn club er vooral voor de jeugd zeker gebruik van maken. Hij ziet even over zijn verenigingsbelang heen. ,,De buitensporten zitten hier al heel lang. De zaalsporters worden nu hier ook bijeengebracht. Zij kunnen samen iets ondernemen. Maar dit wordt het epicentrum van sportend Valkenswaard. De onderlinge samenhang zal beslist groeien.”

Indruk

De basketballer Marco Damen roemt de professionele uitstraling. ,,We willen vooruit. Naar een hoger niveau. Hiermee maak je veel indruk op de sponsors.” Damen kijkt even terug op de Amundsenhal. Technisch en qua gezelligheid. ,,Een gezamenlijke naborrel met de tegenstander wordt een waar genot.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen