Volledig scherm
In 2003 werd Nol Kox geopereerd na zijn ongeval met de brommobiel.

Stadsprediker Arnol Kox moet een been missen

EINDHOVEN - Arnol Kox, de duiven voerende 'stadsprediker' van Eindhoven, moet binnenkort een van zijn benen missen. Kox wordt volgende week opgenomen in het Máxima Medisch Centrum, alwaar zijn linkerbeen wordt geamputeerd. Volgens Kox is dit het gevolg van een al veertig jaar in zijn lijf woekerende bacterie, die hij opliep in het ziekenhuis.

Arnol werd toen behandeld aan zijn verwondingen tengevolge van een brommerongeluk. "Die bacterie is in mijn beenmerg terechtgekomen. Doktoren hebben al vanalles geprobeerd. Ze hebben onder andere een spier vanuit mijn borstkas gebruikt voor een betere doorbloeding van mijn benen. En ook zijn er stukjes bot uit mijn heup gehaald. Maar dat heeft allemaal niet mogen baten."

Kox verplaatst zich de laatste jaren noodgedwongen in een scootmobiel. "Ik kan alleen nog een beetje lopen met krukken." De stadsprediker heeft zijn hoop gevestigd op de Here. "Ik hoop natuurlijk nog op een wonder. Maar ja, als het moet, moet het." Het geloof in Jezus geeft Nol Kox kracht. "Jezus heeft zijn hele lichaam geofferd, ik maar een klein stukje."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven