Volledig scherm
De oude passage in station Eindhoven wordt pas helemaal geopend in maart. Eind december kunnen wel al de drie trappen (links) gebruikt worden. René Manders/fotomeulenhof

Station Eindhoven later klaar

EINDHOVEN - De ombouw van het station in Eindhoven duurt opnieuw langer. De renovatie van de oude tunnel blijft tegenvallers opleveren. Net voor kerstmis gaan de trappen naar de perrons wel al open, maar de hele passage is pas in maart 2017 toegankelijk.

De nieuwe tegenvallers zijn veroorzaakt door werkzaamheden aan vooral het plafond die 'zwaar tegenvielen', zegt projectmanager Anton Kamp van ProRail. De bedoeling was om het plafond gewoon te schilderen, maar dat bleek niet te kunnen.

Extra kosten?
"We hebben het nu helemaal gestript en weer opnieuw afgewerkt. Ook het zoeken naar een veilige én vrije ophanging voor de lichtwand, het kunstwerk van Daan Roosegaarde over de hele lengte van de tunnel, was complex. We zijn er nu uit, maar dat kostte wel tijd", aldus Kamp. Het kunstwerk wordt in februari geplaatst.

Tot nu toe blijft het hele karwei binnen het budget van 68 miljoen. Hoeveel de tegenvallers kosten kon donderdag niet achterhaald worden.

De komende maanden moeten in de oude tunnel nog allerlei afwerkklussen gedaan worden. De kunstige mozaïeken worden binnenkort geplaatst, de verlichting, geluidsinstallatie en het communicatiesysteem voor NS-personeel moeten nog worden aangebracht. Toch gaan de drie vernieuwde trappen van de perrons naar de oude passage op 23 december open. Reizigers kunnen daar dan gebruik van maken om via de trapjes naast de liftschachten naar de nieuwe passage te gaan.

Lees meer in het ED van vrijdag of via de digitale krant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven