Volledig scherm
Eigenaar Ramses Derias en medewerkster Rada in het Eindhovense stationsrestaurant La Gare du Sud. Archieffoto Irene Wouters

Stationsrestauratie Eindhoven moet per 1 oktober dicht

EINDHOVEN - Stationsrestauratie La Gare du Sud in Eindhoven moet voor 1 oktober zijn deuren sluiten. De kantonrechter heeft bepaald dat de NS de huurovereenkomst met uitbater Ramses Derias met ingang van die datum mag opzeggen.

NS Stations, de retailtak van de Nederlandse Spoorwegen, wilde al langer af van het café. De formule past niet meer in de plannen voor de stationshal zoals die er na de verbouwing uit komt te zien.

Betere omzetcijfers

De NS verwacht met een eigen formule voor betere omzetcijfers te kunnen zorgen. Dit tot woede van Derias, die naar eigen zeggen al jaren heeft aangedrongen op een verbouwing van zijn café, maar daarvoor nooit toestemming kreeg. Dat de omzet tegenvalt, is volgens hem aan de verouderde ruimte te wijten.

Andere plannen met stationshal

Voor de rechter gaf echter de doorslag dat de NS andere plannen heeft met de stationshal. Als de NS de ruimte als eigenaar dringend nodig heeft, dan mag de huur volgens het vonnis gewoon opgezegd worden. Of Derias in het verleden al dan niet de kans heeft gehad om door een verbouwing tot een betere bedrijfsvoering te komen, doet daarbij volgens de rechter niet ter zake.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven