Volledig scherm
© Meld Misdaad Anoniem

Steeds meer anonieme tips over harddrugs

Het aantal anonieme meldingen over harddrugs is vorig jaar met 20 procent toegenomen tot 4.019 meldingen. Dat blijkt uit cijfers van Meld Misdaad Anoniem. In de Regionale Eenheid Oost-Brabant waartoe deze regio behoort, kwamen in 2017 1305 anonieme misdaadmeldingen binnen, oftewel 9,2 melding per 10.000 inwoners

Volgens Meld Misdaad Anoniem is er al jaren een stijgende lijn zichtbaar in het aantal tips over de productie van en handel in harddrugs. Ten opzichte van 2010 is het aantal zelfs verdubbeld. Vorig jaar werden dankzij de tips grote partijen cocaïne onderschept, drugslabs ontmanteld en de straathandel aangepakt. Ook ontvangt M. steeds vaker tips over de handel in drugs via het dark web.

Productie

In november vorig jaar bracht een anonieme tip de politie in Tilburg op het spoor van 3.200 liter grondstof voor de productie van drugs, voldoende voor ongeveer 1,5 miljoen xtc-pillen. De vaten met de stof lagen opgeslagen in een woonwijk en waren volgens de politie ‘zeer brandbaar, giftig en explosief’. Ook in Etten-Leur, Bergen op Zoom en het Friese Haulerwijk werden drugslabs gevonden dankzij anonieme tips. 

Het aantal meldingen over financieel-economische delicten steeg met 17 procent naar 616. In het afgelopen jaar kwamen er 74 tips binnen over voetbalgeweld. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven