Volledig scherm
PREMIUM
Meester Bart van de Voort heeft alleen vrouwelijke collega's op basisschool de Disselboom in Wintelre. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Steeds minder mannen voor de klas: ‘Yes! We hebben een meester’

VIDEOEINDHOVEN - Het aantal mannen voor de klas daalt op de basisschool al jaren. Veel teams bestaan (nagenoeg) geheel uit juffen. Is dat erg?

Het is muisstil in de bovenbouwklas van de Disselboom in Wintelre. Meester Bart is los uit de pols een spannend verhaal aan het vertellen. Een ridderavontuur waarin hij zelf een van de hoofdrollen speelt. De kinderen hangen aan zijn lippen, sommige geloven stiekem dat het echt gebeurd is. Net als het spannend wordt - meester Bart is op de binnenplaats van een vijandig kasteel beland - gaat de bel.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven