Volledig scherm
PREMIUM
Verkiezingen © Dolph Cantrijn/beeldbewerking ED

Stemdilemma: Den Bosch of Den Haag?

EINDHOVEN - Provinciale politici hebben de afgelopen weken volop posters geplakt, geflyerd en gedebatteerd, voor de verkiezingen van woensdag. Maar heeft het zin gehad? Hooguit een beetje, bewijzen de cijfers.

Aan wie denkt u als u vandaag in het stemhokje staat? Aan Mark Rutte, Jesse Klaver of Thierry Baudet? Of toch aan de Brabantse leiders van hun partijen: Christophe van der Maat (VVD), Hagar Roijackers (GroenLinks) en Eric de Bie (Forum voor Democratie)? Ze hinken in hun democratische opzet nogal op twee gedachten, die Provinciale Statenverkiezingen. We kiezen immers in eerste instantie 55 Statenleden, die de komende vier jaar essentiële keuzes zullen moeten maken voor Brabant. Over de toekomst van het boerenland, de verkeersknelpunten rond Eindhoven en de besteding van vele miljoenen voor natuur, duurzaamheid en innovatie. Maar diezelfde Statenleden kiezen straks rechtstreeks de Eerste Kamer. Waardoor uw stem dus ook van grote invloed is op de slagkracht van de regering in Den Haag.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven