Volledig scherm

Stichting Cultuur Eindhoven - In de pot: 1.8 miljoen, gevraagd: 3.9 miljoen (Overzicht)

EINDHOVEN - De nieuwe subsidieregeling van de Stichting Cultuur Eindhoven is bijzonder in trek, want is meer dan twee keer overvraagd.

Directeur Tanja Mlaker verwacht pijnlijke beslissingen te moeten nemen. Blij zijn ze met het groot aantal aanvragen. Tegelijkertijd zijn ze bij Stichting Cultuur Eindhoven bevreesd omdat een aantal aanvragers beslist de deksel op de neus krijgt.

Plus-regeling
Naast de tien culturele instellingen die inmiddels een vierjarige subsidie hebben gekregen – de zogeheten Basis Infrastrucuur (BIS) – was er tot woensdag de mogelijkheid om geld aan te vragen bij de Plus-regeling. In die pot zit 1.8 miljoen euro, maar de 57 aanvragers vragen voor 2017 precies 3.946.618 miljoen euro aan.

Overvraagd
"Ja, daarmee is de regeling meer dan twee keer overvraagd", zegt directeur Tanja Mlaker. "Het is fijn dat zoveel instellingen in Eindhoven de weg hebben gevonden naar de SCE, daar ben ik heel blij mee. Ook positief vind ik dat er 21 nieuwkomers tussen zitten, onder meer Watershed, Bioart Laboratories en Crosslinx. Maar het wordt wel een heel lastige klus voor de raad om te adviseren welke instelling wél en welke geen subsidie gaat krijgen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven