Volledig scherm
© ANP

Stichting Cultuur Eindhoven: zorgen over subsidies nog niet nodig

EINDHOVEN - Culturele instellingen in Eindhoven hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken over hun subsidie. De uitspraak van de rechtbank in de zaak tussen de Eindhovense bibliotheek en de stichting Cultuur Eindhoven heeft op het moment geen consequenties voor andere subsidies. 

Dat schrijft de stichting in een verklaring die donderdag aan het einde van de ochtend op de eigen website is geplaatst. 

Woensdagmiddag oordeelde de Bossche bestuursrechter dat de stichting niet gevoegd was en is om aan de bibliotheek subsidie  te verstrekken. Die subsidie is toegekend op grond van een door de stichting zelf vastgestelde subsidieregeling, en wettelijk gezien kan dat niet. 

De gemeenteraad had de bevoegdheid daarvoor niet overgedragen aan de stichting. Bovendien is het juridisch en wettelijk gezien maar zeer de vraag of die bevoegdheid wel overgedragen kan worden, zo vonniste de rechtbank. 

De bibliotheek had een zaak tegen de stichting aangespannen omdat ze het niet eens is met de solidariteitskorting die de SCE de bieb had opgelegd. Ook andere Eindhovense culturele instellingen kregen met die korting te maken, maar die maakten de gang naar de rechter niet.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven