Volledig scherm
Vrijwilligsters van de kledingbank. Op de voorgrond hurkt bestuurslid Ilse Santema. foto Jean Pierre Reijnen

Stichtingen bereid Kledingbank te steunen

EINDHOVEN - De Kledingbank Eindhoven lijkt gered. Twee stichtingen voor goede doelen hebben zich bij de kledingbank gemeld voor financiële steun.

Daardoor kan nieuwe grotere huisvesting waarschijnlijk snel worden betrokken. Een van de stichtingen is Thomas van Villanova.

Het bestuur van die organisatie heeft zich in principe bereid verklaard het ontbrekende bedrag voor de huur van een nieuw pand aan de Gestelsestraat te betalen. Dat gebeurde naar aanleiding van een artikel in het ED. De Kledingbank dreigde per 1 november zonder pand te komen.

De Kledingbank, waar sinds dit jaar arme gezinnen op afspraak terecht kunnen voor gratis kleding, zit nu in een krappe kelder aan de Kerkstraat. Die voldoet niet meer.

De Kledingbank had een alternatief gevonden in een leegstaande loods aan de Kanaaldijk-Zuid. Maar de gemeente wees erop dat dit niet in het bestemmingsplan past. Bedrijvencontact 'De Kade' had de gemeente hierop geattendeerd.

Van tegenwerking door de gemeente is volgens een woordvoerder geen sprake. "De gemeente is zeer welwillend om mee te werken, maar we moeten ook meerdere belagen wegen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven