Volledig scherm
Vrijwilligsters van de kledingbank. Op de voorgrond hurkt bestuurslid Ilse Santema. foto Jean Pierre Reijnen

Stichtingen bereid Kledingbank te steunen

EINDHOVEN - De Kledingbank Eindhoven lijkt gered. Twee stichtingen voor goede doelen hebben zich bij de kledingbank gemeld voor financiële steun.

Daardoor kan nieuwe grotere huisvesting waarschijnlijk snel worden betrokken. Een van de stichtingen is Thomas van Villanova.

Het bestuur van die organisatie heeft zich in principe bereid verklaard het ontbrekende bedrag voor de huur van een nieuw pand aan de Gestelsestraat te betalen. Dat gebeurde naar aanleiding van een artikel in het ED. De Kledingbank dreigde per 1 november zonder pand te komen.

De Kledingbank, waar sinds dit jaar arme gezinnen op afspraak terecht kunnen voor gratis kleding, zit nu in een krappe kelder aan de Kerkstraat. Die voldoet niet meer.

De Kledingbank had een alternatief gevonden in een leegstaande loods aan de Kanaaldijk-Zuid. Maar de gemeente wees erop dat dit niet in het bestemmingsplan past. Bedrijvencontact 'De Kade' had de gemeente hierop geattendeerd.

Van tegenwerking door de gemeente is volgens een woordvoerder geen sprake. "De gemeente is zeer welwillend om mee te werken, maar we moeten ook meerdere belagen wegen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven