Het dode stinkdier in een emmer.
Volledig scherm
Het dode stinkdier in een emmer. © Politie

Stinkdier zorgt voor extreme stankoverlast in Tongelre in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie en brandweer zijn afgelopen zondag uitgerukt naar een woning in Tongelre, omdat daar sprake was van zeer ernstige stankoverlast. Het bleek om een dood stinkdier te gaan, dat iemand in een emmer in zijn achtertuin had gedeponeerd.

De stank was zo erg dat de politie assistentie inriep van de brandweer voor een meting. Daaruit bleek dat de chemische lucht dusdanig hoog was, dat er direct iets aan gedaan moest worden. De brandweer kwam later terug in speciale pakken om de tuin te besproeien met chloor, omdat de lucht anders nog dagen kon blijven hangen. Dat zou voor nog meer overlast voor de buurt zorgen. 

De man op het adres verklaarde dat hij die avond aangevallen was door een stinkdier. Hij vermoedde al dat er een vreemd dier in zijn tuin liep. Het stinkdier besproeide hem met een vloeistof in het gezicht en bleef aanvallen. Omdat de man veel last had van de vloeistof, probeerde hij het dier weg te krijgen met een voorwerp. Daarbij kwam het stinkdier om het leven. De man deed het dier in een emmer water om van de stank af te komen. 

Omdat de man het stinkdier had doodgemaakt kreeg hij een proces verbaal. De dierenpolitie onderzoekt de zaak nog verder. De man moet zich later nog eens verantwoorden. Dat meldt de politie op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven