Volledig scherm
De kruising Wal-Bilderdijklaan-PC Hooftlaan krijgt de komende weken zijn verkeerslichten terug. © FotoMeulenhof

Stoplichten terug op gevaarlijke kruising Wal-Bilderdijklaan in Eindhoven

EINDHOVEN - Vanaf eind deze maand wordt het een stukje veiliger op de kruising Wal-Bilderdijklaan in Eindhoven. Woensdag wordt gestart met de terugplaatsing van verkeerslichten op deze plek. 

Eind 2017 werd de kruising bij het Van Abbemuseum heringericht; de voorrangssituatie veranderde waardoor fietsers voortaan de vrije doorgang kregen. Tegelijkertijd verdwenen de verkeerslichten. 

Sindsdien is een hele reeks ongevallen gebeurd op de kruising. Triest dieptepunt was het ernstige ongeluk een jaar geleden, waarbij een 58-jarige fietsster om het leven kwam.  De onoverzichtelijke nieuwe kruising kreeg daarna een drempel op de Wal én een wegversmalling. Ook kwamen er extra borden en waarschuwingslampen. Dit alles mocht niet baten. 

De komende weken wordt de drempel voor de kruising verwijderd, worden detectielussen in het wegdek gelegd en nieuwe wegmarkering aangebracht. De gemeente verwacht dat het verkeer weinig hinder zal ondervinden van de werkzaamheden. Op zaterdagen wordt de Bilderdijklaan afgesloten om de detectielussen en de belijning op de weg aan te brengen. De Wal en de PC Hooftlaan hoeven niet te worden afgesloten. 

Volledig scherm
De kruising gezien vanaf de PC Hooftlaan, januari 2018. © Google Streetview
Volledig scherm
De kruising in de oude situatie (2014). © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Eindhoven