Storing bagagesysteem Eindhoven Airport opgelost

VIDEOEINDHOVEN - Eindhoven Airport kampte zaterdag opnieuw met een storing in het bagagesysteem. Volgens de luchthaven was het probleem na zo'n twee uur verholpen.

Het is de derde keer in korte tijd dat het bagagesysteem in Eindhoven hapert. Rond 13.15 uur bleek dat er drie vluchten een lichte vertraging op hebben gelopen wegens de storing. De storing deed zich net als de vorige keren voor bij de Drop & Go-bagagebanden, waar passagiers zelf hun bagage kunnen inchecken. Reizigers die net binnenkwamen bij Eindhoven Airport, kwamen nietsvermoedend binnen. Zij waren niet op de hoogte van de storing. 

Op het vliegveld plaatste Eindhoven Airport een scherm met daarop de mededeling dat het check-in systeem herstart werd. Deze mededeling werd rond 13.30 uur weer weggehaald. De storing is inmiddels opgelost, maar het is nog niet bekend wat de oorzaak is. Daar wordt de komende dagen onderzoek naar gedaan.

Koffers blijven staan

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport heeft geen enkele reiziger zijn of haar vlucht gemist door de storing. Wel waren er vertragingen doordat alle bagage handmatig moest wordt ingecheckt. Elf koffers van twee vluchten zijn uiteindelijk in Eindhoven blijven staan. Die worden nagezonden.

Eindhoven Airport kampte op donderdag 8 augustus en dinsdag 13 augustus ook al met een bagagestoring, beiden met een andere oorzaak. In beide gevallen leidde de storing tot veel vertragingen. Ook misten tientallen passagiers hun vlucht. 

Volledig scherm
Weer storing van het bagagesysteem op Eindhoven Airport. © Judith Evertse
Volledig scherm
Weer storing van het bagagesysteem op Eindhoven Airport. © Judith Evertse/ED
Volledig scherm
Weer storing van het bagagesysteem op Eindhoven Airport. © Judith Evertse/ED

In samenwerking met indebuurt Eindhoven