Storing bagagesysteem Eindhoven Airport verholpen, enkele reizigers hebben vlucht gemist

VideoEINDHOVEN - De storing in het bagagesysteem waar Eindhoven Airport dinsdagochtend mee kampte, is inmiddels helemaal opgelost. Sinds 12.10 uur draait het systeem weer zoals gebruikelijk. Sommige reizigers hebben door de storing hun vlucht gemist. 

Eindhoven Airport heeft de hele ochtend gewerkt aan een oplossing. Tijdens de storing werd de bagage handmatig ingecheckt. ,,En dat duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal", aldus een persvoorlichtster van het vliegveld. 

Er werd een ruimte ingericht waar men bagage naartoe kon brengen. Per vlucht werden alle koffers en spullen verzameld, die vervolgens met karretjes handmatig werden weggebracht. Een prima systeem, vindt reiziger Noortje Mepschen. ,,Tassen worden opgehaald. Je moet even in de rij staan, maar ze lossen het wel goed op.”

Geen zorgen

Een echtpaar uit Geldermalsen stond te wachten tot ze konden inchecken. Pas daarna konden ze hun tassen afgeven bij de bagage-drop off. Of ze zich zorgen maakten? ,,Nee, ik zie dat de koffers handmatig worden weggebracht. De kans op een menselijke fout lijkt me wel wat groter, dat ze een koffer naar een verkeerd vliegveld brengen. Onze vakantie laten we niet verpesten. In het ergste geval kopen we alles nieuw.’’ Het stel is onderweg naar Lanzarote. 

Vertraging

Meerdere vluchten vertrokken dinsdagochtend (iets) later dan gepland. In sommige gevallen ging het om twintig minuten vertraging, maar er waren ook vluchten die drie kwartier later vertrokken. ,,Voor de vlucht naar Skopje hebben vijftien mensen hun vlucht gemist", vervolgt de woordvoerster. ,,Op verschillende vluchten zijn koffers niet meegegaan. Die moeten nagestuurd worden.”

Afgelopen donderdag was er ook al sprake van een storing in de bagagebanden. Er ontstonden lange rijen. Sommige reizigers liepen vertraging op, anderen misten hun vlucht.

Lange rijen op Eindhoven Airport
Volledig scherm
Lange rijen op Eindhoven Airport © Bert Jansen
Bagagebanden kapot op Eindhoven Airport
Volledig scherm
Bagagebanden kapot op Eindhoven Airport © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven