Volledig scherm
Foto Bert Jansen

Straatprediker Arnol Kox ontslagen uit ziekenhuis

EINDHOVEN - De Eindhovense straatprediker Arnol Kox is ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij werd behandeld vanwege de hartaanval die hem vorige week vrijdag trof. Kox is zondagmiddag weer thuisgekomen, zo laat zijn echtgenote Gerry Kox weten.

"Het is nog een beetje onwerkelijk, maar wel fantastisch dat hij zo snel is opgeknapt", aldus Gerry Kox. "Nu genieten van rust, mooi weer en elkaar."

Onderzoek heeft vorige week uitgewezen dat Kox geen extra ingrepen hoeft te ondergaan na een dotteroperatie die vorig weekeinde werd uitgevoerd. De bekende straatprediker is ruim een week in het Catharina Ziekenhuis behandeld. Hij zegt zich goed te voelen en is optimistisch over zijn herstel. Dat hij een hartaanval en hartstilstand heeft overleefd, noemt hij 'een wonder'. Wanneer hij weer in de stad te zien en te horen is, is nog niet bekend. Kox moet eerst op krachten komen.

De prediker werd vorige week vrijdag op de Eindhovense Markt gereanimeerd door omstanders. Na een oproep hebben zich de afgelopen dagen verschillende mensen gemeld die daarbij betrokken waren. Een jonge vrouw, eerstejaars studente medicijnen, is volgens Gerry Kox de reanimatie gestart.

"Ze heeft vervolgens een van de omstanders om assistentie gevraagd omdat ze het erg zwaar vond en twijfelde of ze wel genoeg druk kon zetten."

Gerry heeft inmiddels kort contact gehad met deze studente maar zou haar graag nogmaals willen spreken om haar te bedanken.

Volledig scherm
Arnol Kox.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven