Volledig scherm
Aan de Demer in Eindhoven is gisteren, na een jaar vertraging, kledingwinkel Stradivarius geopend. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Stradivarius is klaar om Eindhoven te veroveren

EINDHOVEN - Op de Demer is modezaak Stradivarius donderdag geopend. De winkel mikt vooral op jonge vrouwen en is qua assortiment en prijsklasse te vergelijken met onder andere H&M.

Na een vertraging van ruim een jaar heeft kledingwinkel Stradivarius gisteren alsnog de deuren geopend in Eindhoven. Aan de Demer zijn twee panden samengevoegd en kunnen klanten terecht voor 1.200 vierkante meter damesmode. Het samenvoegen en uitbouwen van de panden zorgde ook voor de vertraging omdat dit complexer bleek dan vooraf gedacht.

Fotohokje

Hoewel de Eindhovenaren geduld moesten hebben, is de openingsdag van Stradivarius bescheiden. Geen ballonnen aan de gevel, geen drukte, geen rode loper. Alleen een fotohokje dat er alleen vandaag staat, markeert het feit dat de winkel er niet al jaren zit. Klanten kunnen hier vier foto's laten maken met de tekst 'hallo Eindhoven' die direct worden afgedrukt. Ook hier geen lange rijen. Maar schijn bedriegt, want Nils Matthieu en Olivier Hoebeeck zijn speciaal voor de opening van Stradivarius vanuit het Belgische Aalst naar Eindhoven gekomen. Dat de winkel enkel damesmode aanbiedt, weerhield de mannen er niet van te komen kijken. ,,Mijn vriendin had gezien dat de nieuwe vestiging vandaag open ging, daar wilde ze bij zijn. Wij hoefden niet te werken, dus gingen we mee. Misschien gaan we nog wat winkels binnen, maar Stradivarius was de reden om hier te komen", zegt Olivier. Voor Jori Brands en Lisanne de Jong was het bezoek niet gepland. Zij kwamen toevallig langs, maar zijn groot fan van de winkel. ,,We zijn weggegaan van school om te gaan eten, maar toen kwamen we hier langs. We waren helemaal blij", aldus Lisanne. De meiden hebben hun handen vol en kunnen zo door naar de paskamer.

Kleurrijk

Hoewel het interieur van de winkel licht en industrieel aandoet, omschrijven klanten die dankzij de felle kleding als kleurrijk. Stradivarius behoort tot het Spaanse Inditex-concern, tevens eigenaar van de winkelketens Zara, Pull&Bear en Bershka die al in Eindhoven zaten. In Nederland is Inditex ook actief met de formules Zara Home en Massimo Dutti. Volgens Roel Schulte van Inditex zijn ook die ketens in beeld voor een vestiging in Eindhoven. ,,Concreet is het nu niet, maar we kijken altijd naar mogelijkheden in de grote steden. Eindhoven is voor ons erg belangrijk."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven