Mensenhandel wordt vaak gesignaleerd in de prostitutie en is vrijwel niet terug te brengen. Straffen voor loverboys en pooiers zijn daarom verveelvoudigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensenhandel wordt vaak gesignaleerd in de prostitutie en is vrijwel niet terug te brengen. Straffen voor loverboys en pooiers zijn daarom verveelvoudigd. © Thinkstock

Straffen voor loverboys verveelvoudigd: twee jaar cel al na één dag uitbuiting

DEN BOSCH – De straffen voor loverboys zijn vanaf deze maand verveelvoudigd. Een enkele dag uitbuiting kan al een eis opleveren van liefst twee jaar cel. Voorheen viel zo'n eis pas als de misstanden zes maanden tot een jaar duurden. Die tijd is voorbij: ,,Dit is beter in evenwicht met het aangedane leed.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven