Volledig scherm
© Thinkstock

Straks ook boa's op Eindhoven Airport voor controle taxichauffeurs

EINDHOVEN - Er komt meer en beter toezicht op naleving van de taxiregels bij Eindhoven Airport. Boa's van de gemeente Eindhoven, bijzondere opsporingsambtenaren, gaan op termijn ook controleren of de taxichauffeurs bij het vliegveld van Brainport zich wel aan de afspraken houden.

Dat blijkt uit het antwoord van het Eindhovense college van B en W op vragen van het Ouderen Appèl Eindhoven. Wel moeten daar eerst de regels in de algemene plaatselijke verordening, de APV, voor worden aangepast. Wanneer dat is gebeurd, is nog niet duidelijk.

De raadsfractie van OAE had onlangs vragen gesteld over onvrede in de Eindhovense taxiwereld over de houding van de gemeente Eindhoven. Die onvrede leidde ertoe dat taxichauffeurs vorige maand een dag lang publieksvriendelijke acties hebben gevoerd om de aandacht te vestigen op hun problemen.

Die problemen zijn tweeledig. Enerzijds hebben de chauffeurs te kampen met verkeersproblemen in de binnenstad, met name op de Vestdijk. De vrees bestaat dat die problemen de komende jaren alleen maar erger zullen worden.

Uber

Anderzijds wijzen de chauffeurs op de grote problemen op het stationsplein en op Eindhoven Airport. Daar blijkt op flinke schaal sprake te zijn van illegale taxi's, van ronselpraktijken en van Uber-taxi's, waardoor het werk van legale taxichauffeurs bemoeilijkt wordt.

Bestuurder Patrick van de Sande van de Stichting Taxi Eindhoven, die de belangen van de Eindhovense taxichauffeurs vertegenwoordigt, bracht onlangs in deze krant de onvrede van de 250 chauffeurs daarover onder woorden.

Met het extra boa-toezicht op Eindhoven Airport wil het Eindhovense college aan die klacht tegemoet komen.

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven