Volledig scherm
PREMIUM
De politie onderschept aan een Eindhovense voordeur een pakket met chemicaliën, bedoeld voor de productie van drugs. © ED

Strijd tegen wereldwijde drugspost: illegale postorderhandel is zeer lucratief

VideoDrugs gaan vanuit Nederland massaal in pakketjes de wereld rond. Criminelen smullen van onze perfecte pakketdiensten. Het wordt de hoogste tijd om een vuist te maken tegen deze drugspost.

Het is een doorsnee straatje in de Eindhovense wijk Stratum waar de bestelbus op de stoep staat, FedEx staat er in paarse en oranje letters op de zijkant. De koerier heeft zojuist een tweede zware doos naar de drempel van het huis getild. Bij het neerzetten, ontsnapt er een wolkje wit poeder uit de doos. In de omschrijving op de doos staat iets over ‘chemicals’ en ‘Shanghai’. Het blijkt uiteindelijk te gaan om ongeveer honderd kilo aan chemicaliën die worden gebruikt bij de fabricatie van synthetische drugs.

 1. Indringende, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19
  PREMIUM

  Indringen­de, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19

  Als het inderdaad klopt dat de net-afgegestuurden van Design Academy Eindhoven ons een blik gunnen op de toekomst, dan ziet die er tamelijk gecompliceerd uit. Want de geslaagden van designopleiding tonen een wereld die agressief is, amper te doorgronden en ons overdondert met informatie. De designers in spé proberen – ieder op geheel eigen wijze – ons door dat woud te loodsen. Of ons simpelweg een spiegel voor te houden. Of door één element van die gecompliceerde omgeving te isoleren en daarmee behapbaar te maken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (49%)
 • Olivier Boscagli (1%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
8859 stemmen