Stijn van Leest.
Volledig scherm
Stijn van Leest. © Lucas Nuchelmans

Student van Sint Lucas Eindhoven, Stijn van Leest, wint NK Adobe

EINDHOVEN - De 19-jarige Stijn van Leest heeft afgelopen dinsdag het Nederlands Kampioenschap Adobe gewonnen. De student van het Eindhovense Sint Lucas plaatste zich daarmee voor het WK dat eind juli in New York wordt gehouden.

,,Ik kan het nog steeds niet geloven”, zegt van Leest, derdejaars student Digital Publishing. ,,Ik ben er ontzettend blij mee. Het is mijn droom om later als kunstenaar mijn geld te verdienen met tekenen en ontwerpen. Die droom is een stuk dichterbij gekomen.”

Hij was afgelopen dinsdag een van de zeven finalisten bij het NK Adobe in Rotterdam. Aan de voorronden van het NK Adobe kunnen leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en het MBO deelnemen. ,,De opdracht was een poster te maken voor het NK ACA 2020. Daar kregen we twee uur voor. Het eerste uur ging niet zo lekker en toen heb ik gewoon mijn eigen ding gedaan. Wat schetsen gemaakt en die vervolgens digitaal verwerkt.” De jury was lovend over zijn ontwerp en uitwerking. ,,Ze vonden het een rustige poster die toch erg opviel.”

Zijn creatie bleek goed voor het winnen van het NK en een ticket voor het WK eind juli in New York. ,,Aan het WK doen geloof ik zo’n vijftig landen mee. Alleen al meedoen is fantastisch. En wie weet waar het toe leidt.” Maar eerst moet hij nog een paspoort regelen. ,,Anders kom ik het land niet in.” 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven