Sarah Papenheim
Volledig scherm
Sarah Papenheim © Privéfoto

Studente Sarah (21) vermoord door 27 messteken, Joel S. uit Eindhoven belde moeder in trein na daad

Verdachte Joël S. uit Eindhoven stond vandaag voor het eerst terecht voor de moord op de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Het ging om een pro forma-zitting waarin justitie bekendmaakt hoe het staat met het onderzoek. Sarah Papenheim werd door 27 messteken om het leven gebracht in haar studentenflat in Rotterdam-Kralingen. 

Afgaand op de aanklacht gaat het Openbaar Ministerie er voorlopig van uit dat Joël S. - geboren in Voorburg - met voorbedachte rade heeft gehandeld. Hem wordt ook moord ten laste gelegd. Sarah werd in haar buik, hals, nek en rug gestoken. Sarah werd in haar kamer aangetroffen, badend in het bloed. De jonge vrouw bleek 27 keer te zijn gestoken, zo bleek tijdens de pro forma-zitting. 

Joël belde zijn moeder vanuit de trein om haar te vertellen dat hij Sarah had doodgestoken. De politie vond in zijn kamer bebloede kleding en een mes. De jongen heeft zijn daad bekend.

De volgende zitting staat gepland voor 18 juni. Dan moet ook het rapport naar de geestestoestand van Joël S. klaar zijn. 

De moeder van Sarah, Donee Odegard, was in de rechtszaal aanwezig. Een tolk vertaalde voor haar. De ouders en jongere broer van verdachte Joël S. waren er ook. Zij volgden de zaak vanaf de publieke tribune. Er was veel media-aandacht voor de zaak. Toen Joël S. na de zitting de zaal verliet keek hij even naar de moeder van Sarah. Zij kon hierna haar tranen niet meer bedwingen. Ondersteund door haar tolk en advocaat verliet ze de rechtszaal. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven