Screenshot uit de video.
Volledig scherm
Screenshot uit de video. © YouTube

Studenten Metal Factory in Eindhoven maken knalharde versie van ‘coronalied’

VideoEINDHOVEN - Het coronalied 'Zon’ heeft sinds donderdagochtend een broertje. Studenten van de Eindhovense MBO-opleiding Metal Factory hebben het nummer (dat in maart door bekende Nederlanders werd gepresenteerd) op geheel eigen wijze onder handen genomen.

Thuis werkten de studenten ieder voor zich aan een coverversie van het ‘coronalied’ om op deze manier ,,heel Nederland iets hards onder de riem te steken”, meldt Metal Factory. Het resultaat is een nummer vol extreme, ‘heavy’ vocalen en een brute begeleiding. Even iets anders dan het ‘coronalied’ dat eind maart werd gepresenteerd. Honderd BN’ers leverden een bijdrage aan het origineel dat overigens direct het mikpunt werd van spot, vooral op social media.

Lees verder onder de video.

Knipoog naar originele nummer

De studenten van de Metal Factory spelen het liefst voor een groot publiek.  ,,Helaas is dat in deze periode niet mogelijk en zochten zij naar een alternatief”, aldus Metal Factory. Tientallen studenten hebben in de periode dat de scholen gesloten zijn, thuis aan dit stageproject gewerkt.  Ze beseffen dat extreme metal niet voor iedereen gemakkelijk te verteren is. Maar de jeugdige rockers willen het genre op deze manier op een positieve manier onder de aandacht brengen.  ,,De heavy scene zorgt voor verbroedering, weliswaar met een knipoog naar het originele nummer. Nederland kan een dikke glimlach gebruiken, daarom vragen wij om op wat voor manier dan ook, dit nummer te delen.”

Metal Factory heeft onderdak bij Dynamo in Eindhoven en is onderdeel van het Summa College. Het is de eerste opleiding ter wereld voor muzikanten in het metal-genre en bestaat sinds 2013.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven