Volledig scherm
PREMIUM
Rafke Fleischeuer (links) en Stef van Meetelen in Hongkong © Stef van Meetelen en Rafke Fleischeuer

Studenten TU/e geven geen gehoor aan oproep universiteit: ‘Wij blijven in Hongkong’

EINDHOVEN/HONGKONG - TU/e-studenten Stef van Meetelen en Rafke Fleischeuer blijven in Hongkong, ondanks de oproep van hun universiteit om terug te keren naar Nederland. ,,Je voelt de spanning. Maar het is niet dat mensen het op je gemunt hebben.”

Vorige week donderdag gingen de twee uit eten. Op straat ontstond spontaan een blokkade van 30 demonstranten. ,,We zaten ineens middenin de protesten”, zegt Van Meetelen (23). ,,Maar binnen een kwartier waren ze weer weg”, zegt Fleischeuer (24). Echt angstige situaties hebben ze nog niet meegemaakt.

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven