Dennis de Niel (l) en Alex Pap bij de raceauto die ze ombouwen tot de eerste zelfrijdende raceauto in de Benelux.
Volledig scherm
Dennis de Niel (l) en Alex Pap bij de raceauto die ze ombouwen tot de eerste zelfrijdende raceauto in de Benelux. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Studenten uit Eindhoven bouwen zelfrijdende elektrische raceauto

EINDHOVEN - "Dit jaar maken we er twee." Dennis de Niel, teamleider van de huidige lichting van 67 studenten van University Racing Eindhoven (URE), glundert erbij. "Met de kennis van de dertien vorige edities als basis maken we behalve een nieuwe elektrische raceauto ook een zelfrijdend exemplaar. De eerste in de Benelux! Eind dit schooljaar moet hij klaar zijn voor een demonstratie en een jaar later gaan we meedoen aan wedstrijden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roger Schmidt is de komende weken nog heel wat van plan met PSV: ‘We willen nog meerdere versterkingen’

    Roger Schmidt is de komende weken nog heel wat van plan met PSV: ‘We willen nog meerdere versterkin­gen’

    Trainer Roger Schmidt van PSV blikte vrijdag op trainingscomplex De Herdgang vooruit op het duel van PSV met FC Emmen van zaterdagavond in het Philips Stadion. Na de winst op FC Groningen bespeurde hij deze week bij de trainingen van PSV goede zin, spirit en zelfvertrouwen. ,,We hebben daar aardig gespeeld, maar moeten nog stappen vooruit zetten”, vond de coach. ,,Tegen Emmen hebben we de eerste gelegenheid. We willen ons in onze eerste thuismatch aan onze supporters laten zien.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven