Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Studenten voeren actie in Den Haag: Platzak, opgebrand maar strijdlustig

REGIO - Overvolle collegezalen, hoge studiedruk, veel burn-outs en vooral oplopende kosten; studenten zijn het beu. Ze houden zaterdag 24 november in Den Haag een protestmars. Ook drie uit Zuidoost-Brabant afkomstige studenten zijn erbij. 

Minimaal duizend studenten en andere demonstranten zullen zich zaterdag in Den Haag verzamelen. Ze willen onder meer een vuist maken tegen het ‘schuldenstelsel’. De studenten hekelen het feit dat lang niet al het geld dat is bespaard met de afschaffing van de basisbeurs ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs. De collegezalen zitten overvol en de druk om de studie zo snel mogelijk af te ronden is hoog. Immers: studeren kost veel geld. Onlangs werd ook bekend dat kredietregistratiebureau BKR studieschulden voortaan wil registreren. Dat zou betekenen dat het voor studenten later nóg lastiger wordt om een hypotheek af te sluiten.

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven