Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Studenten voeren actie in Den Haag: Platzak, opgebrand maar strijdlustig

REGIO - Overvolle collegezalen, hoge studiedruk, veel burn-outs en vooral oplopende kosten; studenten zijn het beu. Ze houden zaterdag 24 november in Den Haag een protestmars. Ook drie uit Zuidoost-Brabant afkomstige studenten zijn erbij. 

Minimaal duizend studenten en andere demonstranten zullen zich zaterdag in Den Haag verzamelen. Ze willen onder meer een vuist maken tegen het ‘schuldenstelsel’. De studenten hekelen het feit dat lang niet al het geld dat is bespaard met de afschaffing van de basisbeurs ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs. De collegezalen zitten overvol en de druk om de studie zo snel mogelijk af te ronden is hoog. Immers: studeren kost veel geld. Onlangs werd ook bekend dat kredietregistratiebureau BKR studieschulden voortaan wil registreren. Dat zou betekenen dat het voor studenten later nóg lastiger wordt om een hypotheek af te sluiten.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven