Summa Horeca trakteert basisscholen op een lunch
EINDHOVEN - Studenten van de horecaschool van Summa verzorgen een lunch voor basisscholen in de buurt. Om de leerkrachten een hart onder de riem te steken en praktijkervaring op te doen. Woensdag was de Eindhovense Saltoschool De Ontmoeting de eerste.
Delen per e-mail
Andere dagen neemt Virry Gout vier sneeën brood mee voor de lunch. ,,Met hagelslag, ham en kaas”, vertelt ze lachend. Maar vandaag eet ze een aspergesalade met broodjes, drinkt een smoothie van vers fruit en als dessert staat er bekertje met aardbeien en mascarpone. Het is geserveerd door Niels van Kessel, tweedejaars student bij Summa Horeca.
Twintig leerkrachten van Saltoschool De Ontmoeting doen zich te goed aan de bijzondere lunch. Vanwege de norm van anderhalve meter zitten ze verspreid in de hal van de school.
Summa Horeca biedt de medewerkers van basisscholen in de buurt van hun eigen school aan de Sterrenlaan een lunch aan. ,,We willen hen een hart onder de riem steken. We weten dat ze een moeilijke periode achter de rug hebben met onderwijs op afstand en nu werken met een half rooster”, zegt Ger Merx, teamleider van Summa Horeca. ,,We hebben gezocht naar een manier om het praktijkonderwijs weer vorm te geven. Dat heeft ruim twee maanden stilgelegen.”
Contact
Niels vertelt dat hij met drie andere studenten ‘s ochtends om negen uur begonnen is met de voorbereiding. ,,Dit is fijn”, vertelt hij. ,,Ik heb de school gemist, we hadden alleen online contact. Maar de omgang met andere studenten, de docenten en ook de gasten, daar kijk ik wel naar uit.” De gasten, dat zijn vandaag de leerkrachten van De Ontmoeting. Die van De Tweeling, De Korenaar en De Groene Vlinder komen later aan de beurt. Het gaat om een duurzame lunch, legt Merx uit. ,,Dus zonder vlees of vis.” Het mes snijdt voor hem aan verschillende kanten. ,,Wij willen mensen in onze buurt laten dat we er zijn en wat we kunnen. En voor de studenten is contact met afnemers heel belangrijk. Dat hoort bij de praktijklessen.” Voorlopig blijven de mogelijkheden daarvoor beperkt. Twintig procent van de studenten mag naar school komen en vanwege het openbaar vervoer alleen tussen elf en drie uur, aldus Merx.
Het initiatief voor de lunch valt bij Virry Gout wel in de smaak. ,,Zo luxe heb ik nog nooit geluncht!” zegt de leerkracht van groep 6/7 en intern begeleider. Ook schooldirecteur Esther Baten kan het wel waarderen. Ze heeft haar teamleden gevraagd deze keer geen brood mee te nemen. ,,De lunch is bij ons altijd een moment om de onderlinge contacten aan te halen. Er is hier niemand die hier in de pauze naar buiten gaat om te wandelen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Philipp Max over PSV: ‘Ik blijf overtuigd van onze kansen en we komen terug’
Linksback Philipp Max van PSV was woensdag na afloop van het verloren duel van PSV met AZ teleurgesteld. ,,AZ is een uitstekend team en we hadden vooraf volledig ingezet op winst. De eerste twintig minuten zaten we nog goed in de wedstrijd en met de penalty kwamen we achter. Daarna kregen we niet echt kansen op de 1-1 en viel de tweede.” -
PREMIUM
Restaurant De Kiet riskeert sluiting en gaat weer open: ‘Mensen noemen ons strijders’
EINDHOVEN - Sluiting door de gemeente dreigt maar restaurant De Kiet aan de Eindhovense Edisonstraat opent komende zondag 17 januari wederom de deuren. In een post op Facebook stellen de eigenaren dat ze als bezorgde ondernemers niet anders kunnen. -
PREMIUM
Carnaval van volle zaal naar digitaal: wan zeunt...!
HELMOND/EINDHOVEN/OIRSCHOT - ‘Máárrr, wa fijn’...’ Dat zou in Helmond het thema zijn van carnaval 2021. Maar fijn wordt het niet. Het zal stil zijn in kroegen en op straten. Corona zit carnaval ernstig in de weg. Toch proberen feestneuzen er in de regio nog wat van te maken. -
Schmidt vindt dat AZ verdiend won van PSV: ‘We haalden geen topniveau’
Trainer Roger Schmidt van PSV vond woensdagavond dat zijn ploeg in eigen huis terecht had verloren van AZ (1-3). ,,We hadden in het begin veel balbezit en deden het goed. We wisten dat het niet makkelijk zou worden en dat we wat geduld moesten hebben. Na de 0-1 werd het minder bij ons en het goedmaken van een 0-2 was een te moeilijke opdracht voor ons. We mogen dat niet meer laten gebeuren, dat we zo achterkomen.” -
Voormalig Stadskantoor Eindhoven loopt langzaam vol met bedrijven
EINDHOVEN - Terwijl aan de noordkant van het Stadhuisplein het eerste pand helemaal gesloopt is, begint de verhuur van het voormalige Stadskantoor daar schuin tegenover juist te lopen. Eigenaar Certitudo Capital meldt een nieuw bedrijf dat ruimte huurt, Edubookers.
-
PREMIUM
Met de wilskracht van zijn zieke vriend Theo in het achterhoofd loopt Frans (61) uit Eindhoven 160 kilometer
EINDHOVEN - Nog geen tien mensen ter wereld hebben de afwijking in het PHKA1-gen wat een spierziekte veroorzaakt. Koen (8) en zijn opa Theo van den Hurk (60) uit Eindhoven zijn twee van hen. Zaterdag start Frans Kriesels (61) uit Eindhoven met een 160 kilometer lange hardlooptocht. Doel: geld inzamelen voor twee goede doelen, uitgezocht door zijn vriend Theo. -
PREMIUM
PSV vecht maar een halve wedstrijd voor de titel en verdient dus helemaal niks
PSV zakte in het tweede topduel in vier dagen door de hoeven en moet oppassen dat ‘super januari’ niet uitloopt op een sof. De ploeg leverde half werk door alleen na rust de drive te laten zien die nodig is om voor de titel te vechten. -
Samir Toub nieuwe voorzitter FC Eindhoven Futsal
Bij de zaalvoetbaltak van FC Eindhoven gaat de voorzittershamer van Guido Donders over aan Samir Toub. De broer van tv-kok Mounir Toub is geen onbekende bij FCE en in het Nederlandse zaalvoetbal. In het verleden was de uit het stadsdeel Tongelre afkomstige Toub (37) al eerder actief als voorzitter (2015-2017). Daarvoor was hij bestuurslid maatschappelijke projecten en lid van de Raad van Advies.
In samenwerking met indebuurt Eindhoven