Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Supermarkten even onbereikbaar wegens melk-actie

EINDHOVEN - Zo'n 450 telefoontjes pleegde Milieudefensie zaterdag naar de servicelijnen van Nederlandse supermarkten. Doel: alleen nog maar duurzame melk in de schappen. Ook vanuit Eindhoven werd gebeld.

,,We hebben bij ieder telefoontje gevraagd of de supermarkt alleen nog maar duurzame melk in de schappen wil leggen", zegt Jasperine Schupp, woordvoerder van Milieudefensie. ,,We hebben elke keer een klacht ingediend, een supermarkt moet daar namelijk wat mee doen. Over een tijdje gaan we kijken wat onze klachten teweeg hebben gebracht."

Zo'n 450 keer is er in totaal gebeld, vanuit het hele land. ,,Ons doel is behaald: de lijnen raakten overbezet." In Utrecht werd er een speciaal callcenter opgezet waar iedereen kon aanschuiven om te bellen. Ook vanuit Eindhoven werd gebeld, door een stuk of vijf mensen die betrokken zijn bij Milieudefensie.

Volgens de milieuorganisatie tast de productie van melk het milieu aan. 'Omdat de gemiddelde Nederlandse boer te weinig betaald krijgt voor zijn melk ziet hij zich genoodzaakt om veel koeien te houden', schrijft de organisatie in een persbericht. 'Met een mestoverschot en extra uitstoot van broeikasgassen tot gevolg.'

In samenwerking met indebuurt Eindhoven