Volledig scherm
Schietpartij de bij De Aftrap. © Bert Jansen

Supporterscafé De Aftrap Eindhoven weer gewoon open

EINDHOVEN - Supporterscafé De Aftrap gaat zondag gewoon open bij de eerste wedstrijd van PSV na de winterstop. Er zijn het café geen beperkingen opgelegd na de vecht- en schietpartij op zaterdag 22 december. Uitbater Erwin de Kruijff zegt dat het ook niet nodig is om speciale maatregelen te treffen.

Het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd PSV-AZ loopt nog, meldt een politiewoordvoerder. Een dader is nog niet aangehouden, over de exacte toedracht is nog niet veel meer te zeggen. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven laat weten dat hij volgens het horecastappenplan nu geen maatregelen kan treffen. Dat standpunt kan nog veranderen als de politie met nieuwe informatie komt, aldus zijn woordvoerder. 

Rond 20.00 uur zou die avond een bezoeker van het café buiten op het terras geslagen zijn door een groepje onbekenden. Toen zij ervandoor gingen werden ze door andere gasten van De Aftrap achtervolgd. Een van hen werd daarbij in zijn been geschoten, even verderop aan de overkant van de Voorterweg. De Kruijff heeft de man opgezocht in het ziekenhuis. Volgens de uitbater gaat het behoorlijk goed met het slachtoffer. Volgens hem circuleren er wel namen van mogelijke daders, maar die noemen vindt hij gevaarlijk. ,,Zeker omdat ik zelf niks gezien heb; ik kwam pas later buiten", aldus de horecaman.

Vrijwillig

Na de schietpartij besloot De Kruijff vrijwillig dicht te gaan. De Aftrap is weliswaar normaal gesproken alleen tijdens wedstrijden open - en de winterstop begon die avond - maar het café mag ook op andere avonden open zijn. Daar hebben de uitbaters van afgezien. 

Zondag kan de harde kern van PSV-supporters weer terecht in zijn honk, om samen naar de tv-uitzending van de uitwedstrijd tegen FC Emmen te kijken. ,,We gaan gewoon open, doen niks extra's. Dat hoeft ook niet, want de schietpartij had niks met het café te maken. Hier hebben we het altijd goed onder controle. En dat willen we ook zo houden. We hopen dit nooit meer mee te hoeven maken, want daar schiet niemand iets mee op", aldus De Kruijff. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven