Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Taakstraf voor ‘baas’ café Ons Dorp in Eindhoven

DEN BOSCH - Eindhovenaar Gerard de L. is veroordeeld tot 180 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf.

De 48-jarige man had café Ons Dorp in Eindhoven op zijn naam staan. Maar de feitelijke leiding lag volgens zijn advocate Anne Aben, tijdens de rechtszaak twee weken geleden, bij twee anderen die niet zijn vervolgd. In het café werd illegaal gegokt en vond de politie verboden kamagra-pillen en  cocaïne. Naast het café was een hennepplantage met 520 planten.

Verwarming

De rechtbank denkt dat De L. niet kon weten dat er in het café coke was verstopt achter een verwarming. Ook is hij niet schuldig bevonden aan het aftappen van stroom voor de hennepkwekerij in een loods bij het café. 

De rechtbank denkt wel dat De L. op de hoogte was van die kwekerij. Dat maakt de rechtbank op uit afgetapte telefoongesprekken. De officier van justitie had tegen De L. zeven maanden cel geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ook eiste ze een boete van 6235 euro.

Geen namen

Twee weken geleden stond in dezelfde zaak Saskia T. (30) uit Eindhoven terecht. Bij haar thuis was cocaïne aangetroffen, vermoedelijk eigendom van één van de twee daadwerkelijke machthebbers in het café. T. zei dat de coke in ieder geval niet van haar was. Van wie dan? ,,Ik ga geen namen noemen.” T. kreeg woensdag van de rechtbank 100 uur taakstraf. De officier had 160 uur geëist.

Cees F. (54) was via via met de echte bazen van het café in aanraking gekomen en had zich door hen laten verleiden tot een wietkwekerij in zijn huis in Lieshout. Hij is daarvoor veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, na een eis van 120 uur.

Verslaafden

Het café was in 2015 in het vizier van de politie gekomen. Bekende verslaafden liepen in en uit en er kwamen tips over illegaal gokken en verboden pokertoernooien. De burgemeester sloot het café, de politie tapte de telefoon af van de twee mannen die zij zag als baas. De advocaten in de zaak vonden het raar dat de twee mannen op de achtergrond niet terechtstonden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8704 stemmen