Volledig scherm
De man uit Veldhoven had zich als katvanger voor wietteelt in Bladel laten gebruiken. © ThinkStock

Taakstraf voor Veldhovense katvanger voor wietteelt

DEN BOSCH - Een Veldhovenaar moet afgerond tweeduizend euro betalen aan Enexis en dertig uur taakstraf uitvoeren. De man krijgt die straf van de rechtbank in Den Bosch omdat hij zich als katvanger voor wietteelt in Bladel had laten gebruiken.

De man had een huurcontract voor een loods op zijn naam laten zetten waarin wiet werd geteeld. Zelf had hij nooit geprofiteerd van de wietopbrengsten. De tweeduizend euro die hij moet betalen zijn voor gestolen stroom.

Door zijn toenmalige verslavingen - ghb, ketamine, cocaïne - was de Veldhovenaar in een kwetsbare positie beland. Hij had schulden bij de telers die de schuur gingen gebruiken en ook bij anderen. De namen van de telers noemde hij niet nadat de loods in februari 2017 door de politie was ontdekt. ,,Ik was bang voor die mensen. Ik heb klappen gehad en er lag een keer een pistool op tafel.”

 De officier van justitie eiste in de rechtszaak twee weken geleden 120 uur werkstraf en twee maanden cel voorwaardelijk en voor 4500 euro vergoeding aan Enexis.

De rechtbank spreekt een medeverdachte van de Veldhovenaar in deze zaak vrij wegens gebrek aan bewijs.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven