Bij het Oyster monument aan de Mathildelaan in Eindhoven vond de herdenking plaats van het Sinterklaasbombardement. Dat vond plaats op 6 december 1942, tachtig jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Oyster monument aan de Mathildelaan in Eindhoven vond de herdenking plaats van het Sinterklaasbombardement. Dat vond plaats op 6 december 1942, tachtig jaar geleden. © Kees Martens/DCI Media

Tachtig jaar terug zaaiden Engelse bommen dood en verderf in Eindhoven: ‘We hoorden ze fluiten’

EINDHOVEN - Piet Hoppenbrouwers was een ventje van acht toen op 6 december 1942 Engelse bommenwerpers hun dodelijke lading boven Eindhoven losten. Het gevolg: een enorme ravage en talloze doden. Het Sinterklaasbombardement werd dinsdag herdacht.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven