Volledig scherm
PREMIUM
Mark Bakker en Jamie van der Hamsvoort bezig met het afwerken van net gebakken kleiproducten onder toeziend oog van begeleidster Hanneke Sõntjens. © Jean Pierre Reijnen

Talenten ontplooien bij dagbesteding LuuXX in Eindhoven

EINDHOVEN - Dagbesteding LuuXX aan de Kleine Berg in Eindhoven is uitgegroeid tot een volwassen bedrijf. Zaterdag 23 maart houdt LuuXX  open dag.

‘Jaren geleden waren dagbestedingscentra vooral bedoeld om mensen met een beperking bezig te houden”, zegt directeur zorg Miriam Schils van Lunet zorg. ,,Of dat nou zinvol of niet was. Tegenwoordig kijken we naar de talenten van onze doelgroep. Zetten we in op ontwikkeling daarvan en van andere (sociale) vaardigheden. We zijn daarbij een voortraject voor de reguliere arbeidsmarkt. Mensen met een beperking, verstandelijk of lichamelijk, kunnen veel meer dan we denken. En met de juiste begeleiding komt dat er vaak uit.”

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven