Volledig scherm
Dominator in Eersel. © Jean Pierre Reijnen

Taxichauffeur moet cel in na ongeluk bij Dominator in Eersel

DEN BOSCH - Een Amsterdamse taxichauffeur die in 2017 na het festival Dominator in Eersel over een passagier heen is gereden, moet vier maanden de cel in. 

De man moet ook het slachtoffer 2000 euro schadevergoeding betalen en twee jaar zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie had een jaar cel geëist. Het slachtoffer liep een onder meer een klaplong, gebroken ribben en gebroken ruggenwervels op.

De Amsterdamse chauffeur moest destijds wachten op de passagiers die hij vanuit Amsterdam naar het hardcorefestival had gebracht, en maakte intussen wat extra ritjes. Op de Knegselsedijk wilden volgens hem acht festivalbezoekers in zijn busje stappen, dat slechts was berekend op zeven man. Daarna kwam er onenigheid over de ritprijs.

Spugen

De passagiers waren onder invloed en begonnen te spugen en te slaan, waarop de taxichauffeur in paniek gas gaf. Het ‘hobbelend gevoel’ leek hem normaal, zo vertelde hij de rechtbank twee weken geleden allemaal. De rechtbank hecht niet zo veel waarde aan het verhaal van de man. Er is geen bewijs dat hij werd geslagen voordat het ongeluk gebeurde, en hij kon wel degelijk weten dat hij over iemand heen was gereden, vindt de rechtbank. Getuigen vertelden dat deze passagier wilde uitstappen en viel toen de taxi wegspoot. Hij kwam onder een wiel terecht.

  1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
    PREMIUM

    Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

    EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven