Volledig scherm
© Twitter STORM Eindhoven

Team STORM van TU/e te zien op billboards op Times Square in New York

EINDHOVEN - De 23 studenten van de TU/e, die met hun zelf ontwikkelde elektrische motoren een reis rond de wereld maken, zijn aangekomen in New York. De reis rond de wereld kreeg zelfs even aandacht op een van de wereldberoemde billboards op Times Square. "Met Wave en een billboard op Times Square leek ons de ultieme afsluiter van onze tour door de USA. Nu op naar Parijs", vertelt Maartje Verhoek van STORM.

De studenten van de TU/e maken een reis rond de wereld in 80 dagen. De 26.000 kilometer worden gereden met twee zelf ontwikkelde en gebouwde elektrische motoren, STORM Wave genaamd. De studenten doen vanaf het vertrek op 14 augustus verslag van de STORM World Tour.

De start was zondag 14 augustus op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Het plein stond vol met mensen die hen uitzwaaiden en oud-premier Balkenende sprak de studenten toe. Op de tweede avond viel de Storm Wave stil vanwege storingen aan de inverter. Nadat dit euvel verholpen werd, ging Storm Wave weer verder. Na een avontuurlijke rit, door onder meer Iran, is het team begon het team aan de volgende etappe door Turkmenistan. De elektrische motoren doen het goed: echte problemen hebben zich niet meer voorgedaan.


Bekijk de nieuwsupdates van de studenten via onderstaande afspeellijst. Op deze website kun je live meekijken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven