Volledig scherm
Tech Playgrounds in Eindhoven met burgemeester Jorritsma (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Tech Playgrounds wint Mensa Fonds Publieksaward

EINDHOVEN - De organisatie Tech Playgrounds uit Eindhoven heeft de publieksaward bij de verkiezing van de Mensa Awards gewonnen. Tech Playgrounds, verbonden aan Dynamo Jeugdwerk, organiseert ‘werkplaatsen’ voor technologie-liefhebbers van 7 tot 27 jaar. 

In elf werkplaatsen in en om Eindhoven krijgt technisch talent de kans zich verder te ontwikkelen. Daarbij is er ook volop samenwerking met bedrijfsleven, “waardoor bedrijven gaan zien dat diploma’s niet altijd iets zeggen over talent”, aldus aanjager Fleur Besters. “We benutten al het talent, ook als dat niet meteen zichtbaar is op school.”

Volledig scherm
De Mensa Publieks Award voor Tech Playgrounds. © RV

De Stichting Mensa Fonds reikt de awards uit aan mensen of organisaties die het verschil maken voor hoogbegaafden. Ofschoon Tech Playgrounds zeker niet alleen voor hoogbegaafde kinderen is bedoeld, ging deze Eindhovense organisatie er toch met de prijs vandoor.

Fleur Besters, die eerder ook al een onderscheiding won bij Innovation Origins’ High Tech Piek Awards, toonde zich enorm blij met de erkenning. “Wij beuken dwars door alle muren heen, verbinden jong en oud, bedrijven, scholen en techneuten en negeren alle egotripperij. Met samenwerken kom je het verste en kan je echt iedereen mee laten doen. Die boodschap hebben we vandaag weer kunnen delen”, aldus de Eindhovense op haar Facebook-pagina.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven