Volledig scherm
De Kledingbank in Rotterdam. Foto: GPD

Tekort bedreigt kledingbank Eindhoven

EINDHOVEN - De voorraad nieuwe en goed herbruikbare kleding bij de Eindhovense kledingbank slinkt razendsnel.

Een tekort aan kleding dreigt. De kledingbank Eindhoven heeft in de vorige winter ruim 1.400 mensen kunnen helpen. Hoewel het huidige winterseizoen pas net is begonnen, zijn tot nu toe al 1.335 mensen bij de kledingbank in de stad langsgeweest. "Schrikbarend veel", laat een woordvoerster weten. "Een tekort aan kleding dreigt, vooral heren- en kinderkleding. Maar uiteindelijk geldt dat ook voor dameskleding."

Klanten van de kledingbank mogen twee keer per jaar gratis drie sets kleding uitzoeken. "Maar voor de heren is het beleid nu zo dat zij nog maar twee sets kleding krijgen, zodat er zo veel mogelijk heren geholpen kunnen worden."

Vorig jaar is er in totaal weggegeven: 1.425 jassen, 4.275 broeken, 4.275 truien of vesten, 4.275 t-shirts of blouses en 1.425 paar schoenen. Al deze kleding was ingebracht door bedrijven en particulieren.

De kledingbank zit aan de Gestelsestraat 102a en is geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 13.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 13.00 uur.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven